Een stem voor

Zonder dat de meeste mensen het weten, zijn er veel jongeren in Nederland die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen. Ze worden als het ware vergeten. Een aantal jaren geleden is er speciaal voor deze kinderen een stichting opgericht: Stichting Het Vergeten Kind. De stichting zet zich in voor deze kinderen om er voor te zorgen dat zij precies dezelfde kansen krijgen als anderen en dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen. 

De stichting organiseert verschillende dingen voor hun en een programma waar ze nu mee bezig zijn, is het jongerenpanel. Met dit panel proberen ze een stem te geven aan de "vergeten" jongeren. Ook worden er allerlei activiteiten gedaan om de talenten van de jongeren te ontwikkelen.

Dit jaar was de kennismakingsdag van het panel in Rotterdam. En ik en mijn broertje waren daarbij omdat wij met onze moeder in de opvang hebben gezeten vanwege huiselijk geweld. We hebben op die dag  4 workshops gehad: Film & Reportage, Schrijven, Interviewen en Presenteren. Dolores van het Klokhuis was ook aanwezig en Johnny de Mol zou er ook bij zijn, maar die kon uiteindelijk niet meer.

Het was een hele leuke dag waar ik veel geleerd heb en veel nieuwe mensen heb leren kennen. Het is jammer dat ik niet mee kan doen aan het panel, omdat ik momenteel voor 2 jaar in Costa Rica zit, maar mijn broertje is zeker van de partij. Ik weet zeker dat hij veel zal leren en zijn talenten zal gaan ontwikkelen, maar het allerbelangrijkste: Plezier hebben!

Louis