Mijn verblijf in de opvang

Alles moest ik achterlaten op weg met een tienerdochter, niet wetende waar ik terecht zou komen! Vanaf het allereerste moment dat ik de opvang van Kadera binnenkwam, voelde ik de warmte en het begrip. Ik heb vier weken in de crisisopvang gezeten en ik werd gehoord. Ook mijn dochter van twaalf werd heel goed opgevangen en er werd naar haar geluisterd!! Hulp bij materiële en financiële zaken werd ook direct aangepakt. Je hoofd staat daar niet naar en ik moet zeggen dat de hulpverleners heel goed weten wat er moet gebeuren. Onze situatie was snel in kaart gebracht: hoe en wat wij verder nodig hadden om iets nieuws op te bouwen.

Na vier weken ben ik naar de intensieve zorg gegaan. Dit vond ik wel moeilijk omdat ik mij veilig voelde bij de medewerkers van de crisisopvang. Hier hadden ze ook alle begrip voor en ze hebben mij de ruimte gegeven om mijn plekje daar te vinden. Ik heb ontzettend veel aan de persoonlijke gesprekken gehad. Ik kreeg inzicht in mijn situatie. Ook de groepen, en met name de groep Bijzonder geweldig, waren een groot succes!! Hier kwam bij mij de ommekeer door inzicht en confrontatie met mezelf. Het werd me duidelijk welk aandeel ik in het huiselijk geweld heb gehad, hoe ik er in terecht gekomen ben en niet eerder eruit gestapt!! Wat ik heel bijzonder vind is dat er geen enkel oordeel is vanuit de medewerkers. Ook niet naar de partner! Zij blijven neutraal en luisteren en gaan met jou ontdekken waar jouw kracht ligt!

Aan alles wordt gewerkt in de opvang: ook de opvoeding van de kinderen en wat het voor je kind betekent om uit zo'n situatie van huiselijk geweld te komen! Als je in een opvang zit, reageer je veel uit emotie en als je dan kunt relativeren met een begeleider is dat heel fijn. Het meest bijzondere van de begeleiding die mijn dochter en ik hebben gehad, is voor mij, dat ze echt luisteren en in kaart brachten wat wij nodig hadden. Ik ben nooit een richting in geduwd. Het geloof in mij en mij laten zien dat ik sterk ben, heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Nu woon ik lekker in een eigen huisje en nog sta ik er niet alleen voor. Geweldig hoe je ook dan nog begeleiding kan krijgen als je het nodig hebt. Mijn dochter en ik hebben in totaal negen maanden bij Kadera gezeten. Als ik terugkijk, kan ik alleen maar zeggen dat ik geen betere stap had kunnen nemen. Ik heb heel veel over mijzelf geleerd door het grote aanbod wat Kadera mij heeft gegeven en......ik sta er niet alleen voor!!