Daar gaan we dan!

Vorige week maandag was mijn eerste stagedag op PR & communicatie bij Kadera. Superleuk, maar ook superspannend natuurlijk. Vanuit de theorie word je zomaar ineens de praktijk ingegooid. Namen, namen, en nog eens namen, maar ook best wel pittige problematiek. Van half negen tot vijf aan de slag. Ik heb meteen ook maar even een grotere agenda gekocht, want het formaat mini dat ik had zou niet gaan werken.

Samen met mijn stagebegeleider bezocht ik de locatie in Twente en donderdag was ik aanwezig bij de dag van het huiselijk en seksueel geweld bij Hogeschool Windesheim. Een ontzettend interessante en intensieve week waarin ik mij een goed beeld heb kunnen vormen van wat Kadera doet, maar ook wat de realiteit van slachtoffer en pleger nu eigenlijk is.

Deze week ging ik toch al meer aan de slag als communicatiemedewerker. Ik mocht en mag gelijk veel dingen doen. Folders, overleggen, meedenken in de ondersteuning van de zelfstandige teams, noem maar op. Soms spannend, maar ook leuk achteraf om te zien hoe ik eigenlijk functioneer in een organisatie. Extra leuk vind ik het onderwerp social media. Op deze manier hopen we toch Kadera, maar ook huiselijk geweld meer op de kaart te krijgen in de maatschappij.

Verder staan deze week mijn stagewerkplan en met name mijn onderzoek centraal. Wat wil ik de komende twintig weken doen, bereiken en onderzoeken?

Wat mij opvalt is dat ik bij veel dingen toch terugval op mijn opleiding communicatie. Dingen waarvan ik verwachtte ze nooit te gaan gebruiken, blijken nu ineens nuttig en ik sla menig boek weer eens open. Kadera vormt volgens mij een prachtige link tussen de theorie van mijn opleiding en de praktijk van de communicatiemedewerker. Ik zie er naar uit om mijn stage hier voort te zetten en allerlei nieuwe dingen te leren. Genoeg te doen dus voorlopig!