Als je met die kracht werkt aan je doelen, kom je heel ver!

Sinds een paar maanden zit ik op voetbal. Lekker tegen een bal aan trappen en werken aan mijn conditie. Een cliënt liet me op nog een andere manier kijken naar voetbal, ze vergelijkt het namelijk met haar leven. Ik ben er verder over na gaan denken. Bij Kadera werken we met de methodiek Krachtwerk en daar past de vergelijking ook helemaal bij.

Voetbal is een teamsport. Met elkaar heb je een doel, namelijk samenwerken om tot een doelpunt te komen. Sommige stukken loop je alleen met de bal, goed om je heen kijkend en je eigen technieken benuttend. Bij andere stukken kun je de bal afgeven, omdat je ziet dat een medespeler vrij staat om zo makkelijker verder te komen met de bal. Wellicht kun je verder lopen en de bal teruggespeeld krijgen. En misschien lukt het zelfs om een schot op doel te wagen. En dan zijn er twee opties: helaas, mis – maar we gaan het gewoon nog een keer proberen! Vanuit een betere hoek, want je mag een corner nemen. Of de andere optie: Hij is raaaaak! Wat een fijn gevoel is dat, het is gelukt!

En zo is het met Krachtwerk ook. In je eigen inventarisatie doelen opstellen, nadenken over dingen die je graag zou willen bereiken. Je denkt na over wat jij zelf in huis hebt, jouw technieken, kwaliteiten. Met die mogelijkheden kun je werken aan jouw eigen doelen. En de weg er naar toe hoef je niet alleen te bewandelen. Je kunt hulp vragen van vrienden, familie, kennissen, hulpverlening. De ene keer is een doel zo bereikt, heerlijk! Een andere keer duurt het langer en moet je eerst langs allerlei andere doelen. Blijven proberen, want je weet dat je het in huis hebt! En doordat je er al mee bezig bent, kom je stapje voor stapje dichterbij.

Als je naar de foto kijkt, kun je zien wat een kracht er achter een doelpunt zit! Als je met die kracht werkt aan je doelen, kom je heel ver!

Carolyn Hutten