Hij laat af en toe weten dat hij nog leeft

Het is inmiddels 2013! Gelukkig nieuwjaar iedereen. Om het nieuwe jaar met goede moed te beginnen een positieve en tevens laatste blog van Sandra.

Vorige keer vertelde Sandra, een ex-cliënt van Kadera aanpak huiselijk geweld, over de invloed van het Personenalarm AWARE op de kinderen. Wat betekende het voor hen?  In deze blog schrijft zij over haar leven nu. Hoe gaat het met haar? Is ze weer terug bij haar ex-man? Heeft ze een nieuwe man? Woont ze in het buitenland? Zit zij weer in een opvanghuis of is ze gewoon gelukkig met haar nieuwe leven en haar kinderen? Lees het in haar laatste blog!

Nadat ik vrijwilligerswerk ben gaan doen, wilde ik eigenlijk gewoon een baan. Gewoon werken. Met de diploma's die ik had, kon ik niet zoveel. Na een tijd zoeken heb ik uiteindelijk een opleiding gevonden die bij mij paste. Ik heb mijn diploma gehaald en een betaalde baan gevonden.

Voor veel vrouwen is de stap om weer op eigen benen te staan na een verblijf in de opvang heel groot. Toch heb ik bij Kadera ervaren dat de hulpverlening een hele grote rol kan spelen bij het opbouwen van een nieuw en zelfstandig leven. Ze laten je als je zelfstandig woont, niet vallen. Ze nemen af en toe contact met je op. Voor mij en de kinderen was dat al voldoende. Het geeft je het gevoel dat je nog steeds op iemand kan terugvallen wanneer dat nodig is. En wat was het heerlijk om te zeggen: “Eigenlijk gaat het allemaal goed. Het gaat gewoon zijn gangetje!”

Het mooiste moment was toen ze me belden en ik kon vertellen dat ik iemand, jawel een man, had ontmoet en dat de kinderen het er goed mee konden vinden. En dat ik me heel prettig bij hem voelde. Ik was jaren alleen geweest en riep altijd: “Voor mij nooit geen man meer.” En ineens was hij er. In het begin was ik heel voorzichtig, maar het ging zo goed, ook met de kinderen, dat we op een gegeven moment zelfs zijn gaan samenwonen.

Nu hebben de kinderen hun draai op school gevonden, heb ik een vaste baan en zijn we heel gelukkig getrouwd! Hij heeft één kind, dus het is een gezellige drukke boel als we allemaal bij elkaar zijn, maar wel heel fijn........ Fijn om het GEWOON fijn te hebben met elkaar!

Af en toe hoor of zie ik nog iemand van Kadera en dan heb ik nog steeds dat ik wel kan huilen van geluk, want wat ben ik Kadera dankbaar voor alles wat zij voor ons hebben gedaan. Ondanks dat ik er soms niks van begreep en altijd dacht 'dat doet mijn ex-man niet' of 'het valt heus wel mee'. Ik besefte veel later dat de hulpverlening van Kadera het goed had ingeschat.

Mijn vooroordeel dat de hulpverleners allemaal mannenhaters of geitenwollensokken-figuren zijn, is compleet verdwenen. Het zijn juist 'gewone' mensen die heel professioneel te werk gaan, die respectvol met je omgaan en de veiligheid voor de kinderen en mij nooit uit het oog hebben verloren. De ene hulpverlener zou ik nooit alles vertellen, de ander weer wel en met de ene drink ik graag nog een bak koffie en van de ander zou ik niet eens meer de naam weten.

Ik maak nu zelf keuzes, ook in wie ik vertrouw. Ik draag geen alarm meer en heb net als de kinderen vertrouwen in mijn gezin en onze mobieltjes. Ik ben, toen het rustiger was, in therapie gegaan om alles een plekje te kunnen geven. Vergeten zal ik het nooit, maar ik kan er nu wel mee leven.

Mijn ex-man laat af en toe weten dat hij nog leeft. Hij denkt dat hij mij op zo'n moment kan intimideren, maar voor mij is het alleen maar “Ach, hij leeft nog.” Ik heb een heerlijk GEWOON leven en dat koester ik.... Zonder alarm en zonder Kadera!

Sandra  

Meer informatie over het Personenalarm AWARE kunt u vinden op onze website www.kadera.nl.
Lees de eerste drie blogs van Sandra ook op onze website!