Terugblik op 2011

Nu het einde van het jaar 2011 nadert, ga je in gedachten toch een beetje het hele jaar langs. Als secretaresse/receptioniste hoor je regelmatig dingen die bij het Meldpunt of Crisisinterventieteam binnenkomen. Nieuwsberichten die je op intranet en internet mag plaatsen.

Heel erge dingen, maar ook dingen waarvan ik onder de indruk was.

Wat mij is bijgebleven:
Een vrouw in het buitenland die jarenlang is vastgehouden door haar schoonfamilie. Haar ex-man is op haar papieren in Nederland gebleven. Ze belde naar Kadera, en ik heb haar meteen doorverbonden. Later kwam de medewerker van het SHG dolblij naar ons toe dat deze vrouw is gevlucht en een aantal dagen later was ze in Nederland, “daar doe je het voor”.

Aanpak kindermishandeling faalt!

Een vrouw van 73 in de opvang!

Een paar weken geleden hoorde een van mijn collega’s in een overleg dat maar 1% van de bevolking weet dat het SHG bestaat!

Crisisinterventiemedewerkers die soms 7, 8 of 9 meldingen binnenkrijgen in 1 weekend!

Er is een film gemaakt waar 3 vrouwen hun verhaal doen. Ze maken vreselijke dingen mee, maar willen wel op camera vertellen wat ze hebben meegemaakt. Hoe knap is dat!

Dit zijn maar een paar dingen van 2011. Ik weet niet wat jullie bij dit soort dingen denken, maar ik ben van mijn collega’s en de cliënten onder de indruk!

Raisa
Medewerker Kadera