Kadera traint corporaties in signaleren huiselijk geweld

28-07-2017

Artikel via De Stentor, 27 juli 2017: http://www.destentor.nl/zwolle/kadera-traint-corporaties-in-signaleren-huiselijk-geweld~a99f1fae/

Woningcorporaties kunnen een belangrijke rol spelen bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. De Overijsselse organisatie Kadera gaat medewerkers van vijftien woningcorporaties door heel Nederland, waaronder Delta Wonen in Zwolle,  trainen in het herkennen van signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling.

'Goedgetrainde woningcorporatiemedewerkers kunnen immers de spreekwoordelijke oren en ogen in de wijk zijn', zegt de Zwolse corporatie. 

Vakmannen

Uit cijfers blijkt dat één derde van de medewerkers van woningcorporaties dagelijks contact heeft met huurders. Het zijn niet alleen de woonconsulenten, maar vooral de vakmannen, die over de vloer komen en die veel signalen kunnen oppikken.

'Zo’n medewerker kan het vriendelijke en bekende gezicht zijn voor een slachtoffer die hem of haar de eerste stap naar veiligheid biedt', schetst deltaWonen op haar website. Daarom  worden woningcorporaties betrokken bij de aanpak van huiselijk geweld.