Week van de vaktherapie - Tijd voor Toontje

13-11-2018

“Bij ons thuis hadden we best wel vaak ruzie. Dat was echt niet leuk. Mijn ouders waren soms  zo boos dat ze gingen schreeuwen en slaan. Ik was dan heel bang en verstopte mij snel en kroop in mijn schild. De politie moest er zelfs bij komen. Kon iedereen maar boos zijn zonder elkaar pijn te doen of bang te maken.

Ik kan zelf soms ook heel boos zijn en dan een ander pijn doen of spullen kapot maken. En achteraf heb ik dan weer spijt. Kon ik maar op boosles!” 
 

Dit is het verhaal van Toontje.

Toontje is een handpopschildpad, die samen met zijn moeder in een koffer woont. Hij praat met (ouders en) kinderen over problemen die hij tegenkomt door het huiselijk geweld wat hij heeft meegemaakt.

Kadera biedt twee verschillende programma’s aan met Toontje; Tijd voor Toontje en Zachtjes Balen met Toontje. Het zijn steunende en stabiliserende programma’s, waarbij een beroep gedaan wordt op het oplossende vermogen van kinderen. Zij mogen de tips aan Toontje geven!

Tijd voor Toontje is een programma dat wordt gegeven binnen de opvanglocaties in Zwolle en Enschede voor kinderen van 0 tot 10 jaar en hun ouders.

Zachtjes Balen met Toontje wordt aangeboden aan (kinderen tussen de 4 en 10 jaar van) ambulante cliënten.

 

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen met Kadera: 088 42 22 495