Werkconferentie No Mas No More op Aruba

08-03-2018

Kadera aanpak huiselijk geweld neemt op woensdag 7 maart en donderdag 8 maart 2018 deel aan de werkconferentie ‘No Mas No More’ op Aruba. De conferentie heeft als doel het uitwisselen van ervaringen en leren van elkaar. De delegatie uit Nederland bestaat uit 19 leden en is samengesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Namens Kadera neemt hulpverlener Linda deel aan de werkconferentie. De data zijn bewust gekozen vanwege de viering van Internationale Vrouwendag op 8 maart 2018.

Huiselijk geweld is één van de grootste geweldsproblemen in onze samenleving. In de aanpak hiervan bestaan er verschillen tussen de bijzondere gemeenten Bonaire, Sint-Eustatius en Saba van Nederland en de landen binnen het Koninkrijk: Aruba, Curaçao, Nederland en Sint Maarten.

Tijdens de tweedaagse werkconferentie op Aruba zijn alle (ei)landen vertegenwoordigd door mensen die in hun dagelijks werk in aanraking komen met huiselijk geweld. Zoals hulpverleners (zorg, maatschappelijk werkers, opvang), politie, justitie, NGO’s en beleidsmedewerkers.

Deze mensen nemen alle actieplannen onder de loep en wisselen kennis en ervaringen uit over de aanpak van huiselijk geweld. Ook is er aandacht voor de samenwerking met justitie. In het bijzonder wordt gekeken naar waar de landen meer gezamenlijk kunnen optrekken.

Gedeelten van deze webtekst zijn overgenomen van deze website.