Bedankt gulle gevers!

04-01-2017

Fietsen voor kinderen in opvang
Dankzij ANWB Kinderfietsenplan en Nationaal Fonds Kinderhulp kunnen alle kinderen in de opvang nu op de fiets naar school, naar hun vriendjes of gewoon lekker een rondje fietsen.

61.000 kinderen in Nederland leven onder de armoedegrens. Voor deze kinderen is een (veilige) fiets niet vanzelfsprekend. ANWB Kinderplan helpt gezinnen die moeilijk kunnen rondkomen aan een fiets voor hun kinderen. Fietsen worden ingezameld en opgeknapt en Nationaal Fonds Kinderhulp bepaalt welke kinderen een fiets nodig hebben. Dit zijn dus onder andere de kinderen in de opvang van Kadera die bijvoorbeeld hun fietsen hebben moeten achterlaten en waar nu geen geld voor is om een nieuwe te kopen.

Heb jij nog een oude fiets staan die je niet meer gebruikt? Doneer hem dan aan ANWB en maak iemand anders gelukkig met jouw oude fiets.

Tafeltennistafels
Zwolse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat vraag en aanbod met elkaar in contact brengt. Zo brachten zij ons in contact met Vrije Evangelisatie Zwolle waar wij tafeltennistafels van hebben gekregen. Deze tafeltennistafels zijn voor de kinderen in de opvang zodat ze buiten nog meer leuke activiteiten kunnen doen. Hoogeboom Raalte heeft geheel kosteloos de tafels vervoerd naar zowel Enschede als Zwolle.

 

Laptops
I-FourC is een bedrijf dat diensten biedt op het gebied van archiefbeheer en digitaal werken. Een bijzonder initiatief is het Sociaal Fonds. Medewerkers staan elk jaar een deel van de winstuitkering af dat vervolgens verdubbeld wordt door de directie. Dit geld wordt besteed aan een goed doel.

Dit jaar is het geld gedoneerd aan Kadera. Dankzij dit geldbedrag kunnen wij laptops aanschaffen voor de kinderen in de opvang, zodat ze ook digitaal hun huiswerk kunnen maken.