Dankbaar

28-04-2016

 

Kadera is ontzettend dankbaar voor de financiële bijdrage voor het aanpassen van de huisvesting in Enschede en het opzetten van een pilot om kinderen in de opvang met dieren in contact te brengen.

Dankzij Kinderpostzegels kunnen wij de opvang in Enschede door middel van een kleine verbouwing verbeteren, geweldig! We gaan de speelkamer uitbreiden en lichter maken, een tienerruimte inrichten en een huiswerkruimte beschikbaar maken. Met deze maatregelen willen we meer ruimte creëren voor de kinderen en jongeren in de opvang om te ontspannen, te leren en elkaar te ontmoeten. Gezien de kleine ruimte die ze met velen moeten delen is dit een grote vooruitgang!

Daarnaast gaan wij de komende maanden aan de slag om op diverse manieren kinderen in de opvang te laten kennismaken met verschillende dieren. Met deze activiteiten willen we kinderen helpen hun ervaringen met geweld te verwerken. Door middel van het contact met dieren en verantwoordelijkheid voor het zorgen voor de dieren willen we het gevoel van veiligheid en zelfwaardering verhogen en de behoefte aan emotionele nabijheid vervullen. Daarnaast willen we het vertrouwen van kinderen in de relatie met dieren herstellen. Zeker voor deze kinderen is het belangrijk dat ze (opnieuw) leren dat het houden van een dier niet gevaarlijk hoeft te zijn voor hen of het dier. Maar vooral ook dat ze de voordelen van het contact met een dier ervaren, ontspanning, lol en genieten!