Training Bijzondergeweldig van start in maart

01-02-2016

Het is weer zo ver: de training BIJZONDER GEWELDIG voor vrouwen die huiselijk geweld meemaken of meegemaakt hebben, gaat weer van start in Zwolle. Tijdens de training komen verschillende thema’s aan bod, zoals de spiraal van geweld, romantische verwachtingen, schuldgevoel en hoe een gewelddadige man te herkennen. Na afloop van de training hebben de deelnemers handvatten om in de toekomst anders om te gaan met relaties en gevoelens.

Afgelopen najaar hebben wij weer een enthousiaste groep gehad waarvan de jongste deelnemer 17 jaar was en de oudste 70 jaar! De grootste winst voor de vrouwen was de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven en het patroon van veel investeren in de ander doorbreken. Enkele opmerkingen waren: “Waarom wordt deze training niet op de middelbare school gegeven?” en “Ik zie nu in dat ik meer waard ben en meer mag genieten van het leven.” De vrouwen waren zeer tevreden over de training; het gemiddelde cijfer dat ze gaven was een dikke 9+!

Eind maart start de training die uit 9à 10 bijeenkomsten bestaat, op donderdag van 09.30-11.30 uur. Begin maart vinden de intake-/informatiebijeenkomsten plaats. Kadera aanpak huiselijk geweld en AMW de Kern voeren de training samen uit.

Geïnteresseerden en hulpverleners kunnen hun cliënten hiervoor opgeven. Nodig zijn dan: naam, geboortedatum en (e-mail)adres en/of telefoonnummer. De geïnteresseerde zal een uitnodiging via de e-mail krijgen voor een intakebijeenkomst. Zij kan dan bekijken of de training bij haar past en of deze voor haar zal bijdragen aan een betere toekomst.

Voor vragen/informatie/aanmeldingen kunt u via de e-mail of telefonisch terecht bij Myrthe van de Weert (AMW de Kern) en Sharon Bosman (Kadera). In de folder bit.ly/1euzsCL kunt u meer lezen over de training en staan de contactgegevens.