Actie: Steun elkaar bij huiselijk geweld en kindermishandeling

24-11-2015

Anita: Toen mijn man sliep en ik kon vluchten, ben ik midden in de nacht naar de overbuurvrouw gerend. Ik was veilig bij haar, ik mocht mijn verhaal doen en de politie bellen. Dat is het begin geweest van het eind van het huiselijk geweld.”

Fatima: Ik kon altijd met mijn verhaal terecht bij mijn twee zussen en twee vriendinnen. Ook waren ze altijd bereid een boodschap voor me te doen of op de kinderen te passen. Daardoor kon ik bijkomen en nadenken over wat te doen.”

Huiselijk geweld kan heel lang duren en stopt niet vanzelf. Daarom is steun van anderen heel belangrijk. Anita en Fatima, twee cliënten uit de opvang van Kadera, hebben dat ervaren. Vaak hebben zij zich alleen gevoeld toen zij jaren werden mishandeld door hun partner. “Maar de steun”, zo zegt Anita “die ik van sommige mensen heb gekregen, kan ik niet in woorden uitdrukken, die is zo belangrijk voor mij geweest.”

Uitnodiging te vertellen

Kadera nodigt slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling, plegers en betrokken op te vertellen hoe zij door iemand gesteund zijn, wat dat voor hen betekend heeft of te vertellen hoe zij zelf iemand gesteund hebben.  Hier kunnen anderen namelijk concrete ideeën door krijgen en zich gemotiveerd voelen iemand die met huiselijk geweld of kindermishandeling te maken heeft, te steunen.

Doe mee en steun

Vind jij ook dat huiselijk geweld en kindermishandeling gestopt moet worden? En ben jij ook iemand die anderen graag steunt? Doe dan (anoniem) mee aan onze actie en vertel je verhaal. Maandag 23 november start onze actie op onze Facebookpagina:  www.facebook.com/KaderaAanpakHuiselijkGeweld.

Door mee te doen lever jij een bijdrage aan het stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Want huiselijk geweld kan lang duren en stopt niet vanzelf. Met steun stopt het vaak wel.