Training na huiselijk geweld beoordeeld met een 10!

01-06-2015

Kadera wil vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie helpen. Dit doen we bijvoorbeeld door in de opvang een training te verzorgen voor de vrouwen die op de afdeling Intensieve Zorg verblijven.In de training krijgen ze handvatten om in de toekomst anders om te gaan met relaties en gevoelens, en om zich sterker te voelen.

Kort geleden is er weer een training afgerond. De deelneemsters gaven het cijfer 10 aan de training! Zij waren er blijkbaar zeer tevreden over en hebben er veel aan gehad. Hierbij enkele reacties:

Kim vertelt: “Door de training heb ik inzicht gekregen in hoe ik met problemen omga, wat mijn aandeel geweest is in de relatie. Dit heb ik kunnen doen door stil te staan bij wat er gebeurd is. Hierdoor ben ik alles onder ogen gaan zien. Ik heb kunnen accepteren wat er gebeurd is en hierdoor een start gemaakt met verwerken. Ik vind de training goed omdat het over mezelf gaat en niet zozeer over mijn ex-partner.”

Helena geeft aan: “Ik was een kapot bloempje toen ik startte met de training. Nu ben ik een boom die stevig staat. Ik weet dat ik van mening verschil met mijn ex, maar ik kijk niet langer tegen hem op. Ik heb nu inzicht in hoeveel ik heb gegeven in de relatie en welke soorten chantage de ander gebruikt. Ik denk nu eerst na over wat ik wil voordat ik het doe.”

Fátima heeft door de training inzicht gekregen over haar eigen aandeel in de relatie. “De barsten in de relatie zijn voor mij helder geworden. Ik heb ontdekt dat ik een eigen sterke persoonlijkheid heb, maar ik heb in het verleden in mijn relatie nooit grenzen aangegeven.”

De training wordt ook gegeven aan vrouwen diete maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie en niet in de opvang verblijven. Wil je meer weten over de training of heb je interesse om deel te nemen? Kijk dan op http://bit.ly/1euzsCL.

De training wordt verzorgd samen met De Kern maatschappelijke dienstverlening.