Landelijk nummer Veilig Thuis is goed bekend

06-03-2015

Landelijk nummer Veilig Thuis is goed bekend

Per 1 januari is in Nederland een nieuwe organisatie gestart die verantwoordelijk is voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis. Kadera verzorgt samen met Jeugdbescherming Overijssel het Veilig Thuis in de regio IJsselland.  Dit nieuwe advies en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling is te bereiken op het telefoonnummer: 0800 2000. De beller krijgt allereerst een voicerecorder die zegt de woonplaats in te spreken, waarna doorverbonden wordt naar de juiste regio.  

Uit bericht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat dit nieuwe adviesen meldpunt goed bekend is. In de eerste twee maanden van dit jaar zijn al 38.000 telefoontjes binnen gekomen! Niet alleen burgers maar ook professionals doen een beroep op Veilig Thuis waardoor de lijn soms overbelast wordt.

Advies vragen of een melding doen met ingang van 1 januari 2015
Heeft u een vermoeden van huiselijk geweld of kindermishandeling en wilt u hierover advies vragen of een melding doen? Of heeft u er zelf mee te maken en wilt u advies of informatie? Dan kunt u bellen naar het landelijke telefoonnummer van Veilig Thuis: 0800 2000. Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar.