Eén advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling

22-12-2014

Het is bijna zo ver: per 1 januari 2015 is er voor de regio IJsselland een nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis IJsselland. Het huidige Kadera Steunpunt Huiselijk Geweld (SHG) en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) gaan volledig op in het nieuwe advies- en meldpunt.

Eén organisatie, één aanpak
Vanaf 1 januari is er dus één advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis IJsselland. Dat is prettig voor iedereen: kinderen, volwassenen, ouderen, slachtoffers, plegers van geweld én professionals die ermee te maken krijgen. Door één organisatie verantwoordelijk te maken voor de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling, zorgen we bovendien voor meer samenhang.

Veilig Thuis IJsselland wordt in opdracht van de elf regiogemeenten uitgevoerd door Kadera aanpak huiselijk geweld en Bureau Jeugdzorg Overijssel.

Advies vragen of een melding doen met ingang van 1 januari 2015
Heeft u vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling en wilt u hierover advies vragen of een melding doen? Of heeft u er zelf mee te maken en wilt u advies of informatie? Dan kunt u vanaf 1 januari 2015 bellen naar het nieuwe landelijke telefoonnummer van Veilig Thuis: 0800 2000.Dit gratis telefoonnummer is 24/7 bereikbaar. Tot 1 januari kunt u gewoon contact met ons opnemen via het huidige telefoonnummer van het Steunpunt Huiselijk Geweld: 0900 1 26 26 26.

Vragen of meer weten?
Vanaf 1 januari staat informatie  over Veilig Thuis IJsselland op www.vooreenveiligthuis.nl. Nu al kunt u meer lezen over uitgangspunten en werkwijze via deze link.

In de eerste week van januari 2015 besteedt de landelijke campagne ‘Het houdt niet op. Niet vanzelf’ in tv- en radiocommercials aandacht aan Veilig Thuis.