Ik wil iets doen!

Geweldig dat u iets wilt doen in Zwolle of Enschede, om anderen een leven zonder geweld te geven! Wij danken u hiervoor. We zijn voortdurend op zoek naar vrijwilligers, voor verschillende werkzaamheden en activiteiten. Wilt u bijvoorbeeld een maatje zijn voor een gezin in de opvang? Leuke activiteiten ondernemen met de kinderen? Of spreekt u een andere taal en wilt u helpen met tolken of vertalen? Of juist helpen met Nederlandse les? Neem voor deze en andere activiteiten gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar een geschikte vrijwilligersfunctie.

Laat ons weten wat u wilt doen! Wilt u iets betekenen, maar weet u nog niet zo goed hoe of wat, of wilt u overleggen waar op dit moment het meeste behoefte aan is? Neem contact op met Marjolein Wartena, coördinator vrijwilligers van Kadera, via mwartena@kadera.nl  of 06-16947086. Zowel voor Zwolle als voor Enschede.

Project Helpende Hand: Kadera zoekt vrijwilligers!

 

Bij Kadera Aanpak Huiselijk Geweld wordt hulp geboden aan mannen, vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. We bieden hulp bij mensen thuis of op onze opvanglocaties in Zwolle en Enschede. Mensen die bij Kadera verblijven, kunnen in de opvang gebruik maken van allerlei vormen van begeleiding. Naast individuele begeleidingsgesprekken zijn er ook cursussen en bijeenkomsten. Samen met de casemanager bepaalt de cliënt de doelen waar hij of zij aan wil werken. Verder is er hulp om financieel weer zelfstandig te worden. Met de methodiek Krachtwerk begeleiden wij cliënten naar een leven zonder geweld. Hierbij richten wij ons op wat de persoon kan en niet op wat hij of zij niet kan. Wij helpen de persoon zijn of haar eigen krachten te zien en te gebruiken. De cliënt heeft in het proces de regie in handen.

 

Bij Kadera werken deskundige professionals uit verschillende disciplines. Deze hulpverleners begeleiden cliënten in hun herstelproces en richting zelfstandigheid. Daarnaast wil Kadera vrijwilligers inzetten, die samen met onze cliënten gaan werken aan praktische vaardigheden en het opbouwen van een sociaal netwerk. We zijn dus op zoek naar fijne vrijwilligers, die zich voor langere tijd een paar uur per week of maand willen inzetten voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld.

 

Wie zoeken we?

We zoeken mensen met een sociaal hart, die kunnen helpen met verschillende praktische vaardigheden en activiteiten voor onze cliënten en hun kinderen. Na aanmelding zal de vrijwilligerscoördinator samen met de vrijwilliger bekijken welke taken goed passen en welke cliënt of welk(e) kind(eren) een mogelijke match zou zijn. Uiteraard wordt in goed overleg besproken welke taken, wensen en beschikbaarheid vanuit de vrijwilliger bestaan, zodat een mooie combinatie gevonden kan worden. De vrijwilliger zal een basistraining vaardigheden huiselijk geweld ontvangen en kan rekenen op begeleiding van de coördinator.

 

Wat kun je gaan doen?

Zo veel mensen, zo veel wensen, dus er zijn veel verschillende activiteiten en taken die je als vrijwilliger op je kunt gaan nemen. We zoeken bijvoorbeeld mensen die met de kinderen die in de opvang verblijven, leuke activiteiten willen ondernemen of een luisterend oor willen bieden. Het is voor kinderen in de opvang van grote waarde om iemand te hebben die zich speciaal voor hen inzet. We zoeken ook vrijwilligers die cliënten willen helpen om bekender te worden in de omgeving, door bijvoorbeeld te winkelen, koffie te drinken en leuke dingen te doen. Ook zoeken we vrijwilligers die cliënten willen begeleiden met praktische zaken, door bijvoorbeeld mee te gaan naar doktersafspraken of door samen te koken of een activiteit te organiseren op de opvang.

 

We zijn ook op zoek naar mensen die meerdere talen spreken en dan met name talen als Arabisch, Turks, pools, Eritrees en Marokkaans. Ook zoeken we mensen met bijzondere vaardigheden die ze willen delen, bijvoorbeeld door het geven van Nederlandse les of door hulp te bieden met financiële organisatie en budgetteren.

 

Uiteraard staan we open voor andere ideeën en initiatieven, dus we roepen mensen met andere voorstellen of vaardigheden ook op om te reageren, dan kunnen we samen kijken naar een passende uitvoering.

 

Interesse?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Kadera? Neem dan contact op met vrijwilligerscoordinator Marjolein Wartena, door te mailen naar mwartena@kadera.nl of door te bellen naar 06-16947086.